タコス韓国風

JOHN T. EDGE “The Tortilla Takes a Road Trip to Korea” http://www.nytimes.com/2010/07/28/dining/28united.html


カルビをトルティーヤで巻き韓国風タコスにして、米国社会への韓国料理浸透を試みる在米韓国人(或いは韓国系米国人)たちの話。


Granted, Koreans have long eaten kalbi wrapped in lettuce leaves, in a taco-like fashion. But it’s a 21st-century paradox that Korean food, still considered exotic by many Americans, has begun to gain widespread acceptance, when wrapped in a Mexican flatbread and topped with taco truck embellishments.
カルビをトルティーヤで巻くというアイディアは実は米国における階層的なエスニック関係を反映している。米国に移住した韓国人たちが店を開くと、墨西哥などのヒスパニック系の店員を雇う。この人たちがタコスを食べるのを見ながら、トルティーヤで巻くということを覚えていった。
http://www.nytimes.com/2010/07/28/dining/28unitedrex.htmlはKorean Chicken Tacosのレシピ。